fbpx

Nå er Ridel i Bergen

apr 25, 2024

Fremover kan befolkningen i Bergen glede seg over økt valgfrihet innen taxinæringen. Ridel kommer til vestlandshovedstanden. Vi kommer med lave priser, og med fokus på trygg trafikk og bærekraft.

De gamle taxiselskapene og taxiforbundet har mye negativt å si om oss – og det er mye fri fantasi og dikting ute og går. De gamle monopolistene har tross alt mye å tjene på å svartmale nye aktører som Ridel, som sørger for at næringen ikke kan skalte og valte med forbrukerne som de vil.

Taxi har lenge vært ekstremt dyrt i Norge. I stedet for å være en del av et bredt kollektivtilbud, tilgjengelig for folk ved behov, har taxi vært forbeholdt de velstående.

Ridel, og andre som oss, bidrar til å tilgjengeliggjøre taxi, slik at flere kan bruke dette når man har behov. Vi gjør det lettere for folk i byene å leve bilfritt. Når bilfrie byfolk har behov for biltransport av ulike grunner, så er vi der for dem, med lave priser, og lave klimagassutslipp.

Taxi må faktisk ikke være så dyrt som det har vært, for å kunne drive forsvarlig. Ridel har gjort noen grep. For eksempel har vi kuttet ut unødvendig administrasjon.

Samtidig satser vi grønt, og fokuserer på trygg trafikk. Alle biler som kjører for Ridel er elbiler, og du får rett og slett ikke være Ridel-sjåfør, uten å ha bevist for oss at du kjører trygt og behagelig.

Vi kan levere på alle disse punktene, til en god pris – fordi vi driver effektivt og implementerer nye løsninger som forenkler hverdagen til både sjåfører og reisende. Det er dette som er fortrinnet med konkurranse.

Skal man konkurrere med andre aktører om å tilby forbrukerne en god pris, så må man hele tiden ta i bruk ny teknologi, innovere og drive effektivt. Slik setter man hensynet til enkeltmennesket først. Markedet er tross alt til for forbrukeren, og ikke omvendt.

At de som tidligere nøt godt av de strenge reguleringene i taximarkedet, de store taxiselskapene som kunne drive ineffektivt og ta skyhøye priser, misliker at de får konkurranse fra oss som tenker nytt, er kanskje ikke så rart. Men vi skal ikke gå baklengs inn i fremtiden.

Ridel kommer nå til Bergen. Vi kommer for å bli. Vi gleder oss til å jobbe for at bergenserne skal kunne reise billig, trygt og grønt i tiden fremover.